Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Europa


Top 10 piețe de Crăciun din Europa. Praga (Cehia) – Piața Orașului Vechi

Praga este un alt oras pitoresc, potrivit pentru a intampina marea sarbatoare a Craciunului. In perioada premergatoare acestei sfinte sarbatori a Nasterii Domnului Iisus, Piata Orasului Vechi din Praga se transforma intr-una din cele mai frumoase piete de Craciun din Europa – un loc plin de farmec si lumini, un loc foarte cautat de mii de turisti din intreaga lume. Uriasul brad impodobit cu mii de beculete si cabanele din lemn pline cu produse specifice Craciunului, ii imbie atat pe cei mici, cat si pe cei mari, sa petreaca clipe de neuitat intr-una una din cele mai pitoresti piete de Craciun din Europa.

Pe langa produsele artizanale traditionale, jucarii din lemn si diferite produse din cristal de Boemia, in Piata Orasului Vechi este amenajata si o mare scena biblica, ce infatiseaza scena Nasterii Domnului Iisus in Betleem – intr-un staul din lemn, niste statuete reprezinta pe Fecioara Maria, pe Pruncul Iisus, pe Iosif si pe cei trei magi. In afara de Targul de Craciun din Piata Orasului Vechi, cele mai renumite piete de Craciun din Praga sunt cele din Piata Wenceslas, Piata Republicii si Piata Havel, unde vizitatorii se pot bucura de atmosfera de poveste pe care o gasesc aici.

In perioada sarbatorilor de iarna, orasul Praga este impodobit cu numeroase tarabe ce vand produse de patiserie foarte delicioase si bauturi calde. Cei care viziteaza Praga, au ocazia sa asiste la concerte simfonice si diferite spectacole specifice Craciunului, si totodata au posibilitatea sa cunoasca cateva din obiectivele turistice cu care se mandreste capitala Cehiei: Primaria si Ceasul Astronomic, Teatrul National, Opera Nationala, Muzeul National, Castelul Praga si Strada din Aur, renumita Catedrala Sf. Vitus, Palatul si Gradinile Wallenstein si Podul Carol. Praga este un oras frumos si plin de farmec, care isi asteapta turistii in fiecare an de sarbatorile Craciunului, creand o atmosfera cu totul magica.

 

Sursa - artacunoasterii.ro

 

Sursa - artacunoasterii.ro

Partenerii nostri:


Table './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed