Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Bucătăria Tradiţională


ArtInfinit.md îți prezintă 8 alimente care nu se țin în frigider

Suntem cu toții obișnuiți ca atunci cînd venim d ela cumpărături să punem la frigider aproape toate produsele alimentare pe care le-am achiziționat. Totuși, specialiștii ne atenționează că nu toate alimentele se țin în frigider, căci unele dintre ele își pierd proprietățile, iar altele absorb orice miros existent aici. Iată care sunt acestea:

1.Uleiul nu trebuie ținut în frigider pentru că se îngroașă și devine aproape ca untul. La unele tipuri de ulei, precum cel de măsline sau cel de nucă de cocos, acest lucru se întâmplă mai repede decât la cel de floarea soarelui, iar dupa ce îl scoți din frigider durează foarte mult timp pentru a reveni la temperatura camerei.

2.Pepenii pot fi ținuți la frigider, dar numai dupa ce i-ai desfăcut. Dacă îi vei băga înainte să îi tai și să mănânci din ei, își vor pierde proprietățile antioxidante.

3.Cafeaua își pierde aroma dacă este ținută la frigider. În plus, absoarbe mirosurile din jur, deci nu numai că nu va mai avea aroma unică de cafea, ci va mirosi ca alte alimente din frigider. Este recomandat să fie depozitată afară, într-un borcan etans.

4.Ceapa nu ar trebui ținută în frigider, pentru că se strică mai repede. De asemenea, mirosul său puternic se răspândește imediat în medii închise ca frigiderul, astfel încât atât acesta, cât și toate alimentele dinăuntru vor mirosi a ceapă.

5.Mierea poate fi ținută în borcan ani de zile fără să se strice. Însă dacă o vei ține în frigider, ea va începe să se cristalizeze și să se întărească, astfel încât îți va fi mult mai greu să o scoți din borcan.

6.Verdețurile nu ar trebui ținute la frigider căci, asemeni cafelei, și acestea absorb mirosurile din jurul lor, deci își pierd aroma lor originală. În plus, se vor ofili și usca. Cel mai recomandat este să fie ținute într-un bol cu apă, asemeni florilor, sau în cămară.

7.Alcoolul, în special cel puternic, nu trebuie ținut în frigider, ci la temperatura camerei. Dacă vrei să fie rece, adaugă cuburi de gheață când îl consumi.

8.Pâinea - aceasta se usucă foarte repede, iar singurul motiv pentru care ar trebui să pui pâine în frigider este dacă ai un sandwich pe care îl vei mânca mai târziu. În rest, ține pâinea oriunde altundeva și împacheteaz-o pentru a-și reține umezeala.

 

Anna Casian-Musteață

Foto – google.com

Sursa - Ro.stiri

 

Partenerii nostri:


Table './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed